Origine: Ethiopia – Dambi Uddo Farm, Wadessa plot
Note de căpșună, arome de fructe de pădure și un postgust de zmeură și măr roșu.
Pe plantația Dambi Uddo, cafeaua este cultivată folosind o metodologie numită „agrosilvicultură”, alături de producția de miere și lemn, folosindu-se exclusiv muncă manuală.
Această tehnică a permis crearea unui produs care a obținut un scor SCA de peste 86 și, în Etiopia, cea mai înaltă recunoaștere pe care o cafea o poate primi în ceea ce privește clasificarea calității: GRADE 1-Q1.
Cafelele Di Piantagione sunt cafelele noastre care provin exclusiv din plantații individuale. Prăjim fiecare cafea cu grijă, pentru a aduce în ceașcă nu doar o cafea de înaltă calitate, ci și aromele unice ale fiecărei ferme producătoare. Ne dorim, în sensul cel mai literal, să vă oferim o fărâmă din țara de origine, pentru a vă cufunda în teritoriul unde ia naștere planta. Călătorim personal în căutarea celor mai speciale și fascinante boabe. Odată selectate, le trimitem în Italia, unde începe procesul nostru de prăjire, menit să le valorifice la maximum. Rezultatul face parte din însăși esența noastră: cafele unice și de calitate.