Gyokuro este cel mai căutat și luxos tip de ceai verde din Japonia. Cunoscut și sub numele de Roua de Jad, acest ceai este considerat unul dintre cele mai apreciate și scumpe tipuri de ceai japonez. Cultivat în umbră și îmbogățit cu un gust natural rafinat dulce, acest Gyokuro, ceai verde de culoare verde smarald, este calitatea strălucitoare sub formă de frunză.
Gyokuro este realizat din frunze de ceai crescute în umbră, folosite și pentru a produce Matcha. Tufișurile de ceai sunt acoperite cu până la 3 săptămâni înainte de recoltare pentru a preveni expunerea directă la soare. Acest lucru încetinește creșterea și cauzează producția de aminoacizi și teanină, dând naștere unui gust dulce, „blând” și unei infuzii „verzui în culoare”.
Frunzele sunt apoi procesate folosind metoda de rulare Sencha înainte de a fi trecute prin mașini pentru a le da forma lor ascuțită. Acesta este și momentul când frunzele sunt uscate și apoi pregătite pentru sortare și expediere către exportatori.
Cantitate: 250 gr.
Mod de ambalare: punga